Šovasar pirmo reizi Latvijas hokeja vēsturē jau pirms Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas starta šāviena bija skaidrs, ka latvietis noteikti kļūs par šīs trofejas ieguvēju. Nekad iepriekš nav bijis tā, ka Stenlija kausa izcīņas finālā tiekas divas komandas, katrā darbojoties pa latvietim. Bronzā lietais hokeja pavasaris šogad noteikti tiks turpināts ar Stenlija kausa čempionu vasaru.

Taisnības labad gan jāteic, ka tikai vienā no šī gada Stenlija kausa finālistēm spēlē kāds latviešu hokejists. Tas ir centra uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš sezonas vidū tika aizmainīts no Pitsburgas "Penguins" uz Lasvegasas "Golden Knights".

Bļugeram bija nepieciešama vides maiņa un jaunas emocijas, jo Pitsburgā viss bija tik ļoti ierasts, turklāt komanda ir pārbūves priekšvakarā. Viss sanāca daudz labāk, nekā cerēts, jo Teodors nokļuva vienā no līgas labākajām organizācijām, kā arī favorītei uz triumfu Stenlija kausa izcīņā. Tiesa, vieta sastāvā jāizcīna ļoti spēcīgā konkurencē un latvietim ne vienmēr izdodas iekļūt pamatsastāvā.

Vai "Golden Knights" triumfa gadījumā Bļugera uzvārds rotās Stenlija kausu? Uz šo jautājumu pagaidām jāatbild noraidoši, bet...

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp