6. un 7. jūnija vakari Siguldas pilsdrupu estrādē radīja festivālu sajūtu un atsauca atmiņā labākus laikus – klausītājus priecēja divas franču grupas “Phoenix” un “M83”. 

Indie mūzikas zvaigznes un “Grammy” balvas laureāti “Phoenix” viesojās Siguldā siltajā 6. jūnija vakarā sava jaunākā ieraksta "Alpha Zulu" koncertturnejā.

Grupas pirmsākumi meklējami jau 90. gados, taču viņu komerciāli veiksmīgākais ieraksts “Wolfgang Amadeus Phoenix” iznāca 2009. gadā; četrotne – vokālists Tomass Marss, ģitāristi un brāļi Lorāns Brenkovics un Kristians Mazzalai, kā arī basģitārists-taustiņinstrumentālists Deks D'Arsijs - kļuva par vienu no pēdējās desmitgades ievērojamākajām un ietekmīgākajām indie grupām.

Viņi pulcē 20 tūkstošus fanu "Madison Square Garden" Ņujorkā, grupa ir varenās Kopolu kino ģimenes iemīļoti (grupas solists ir precējies ar Sofiju Kopolu, amerikāņu režisori, kura ir leģendārās kinolentes "Krusttēvs" (The Godfather) veidotāja Frānsisa Forda Kopolas meita), bet 6. jūnija koncerts Siguldā šķita kā privāts pasākums pēc dzīvās mūzikas izslāpušajiem. Neraugoties uz nelielo apmeklētāju skaitu, šī bija viena no lieliskākajām koncertu pieredzēm - lielisks skanējums, aizraujoša scenogrāfija un pāri visam mākslinieku atdeve un siltā komunikācija ar publiku. Domāju, ka daudzi mūziķi man piekritīs - uzstāties nelielam cilvēku lokam ir daudz intīmāk un grūtāk nekā milzu pūlim. 

"Man šķiet, ka pēc šī koncerta atcerēšos katru no jūsu sejām!" atzina Marss, it kā pajokojot par sanākušo skaitu, bet vienlaikus novērtējot latviešu dziedāšanu un dejošanu līdzi no sākuma līdz pat beigām.

Foto: Laura Sebre-Baltiņa / TVNET
Foto: Laura Sebre-Baltiņa / TVNET
Foto: Laura Sebre-Baltiņa / TVNET
"Phoenix" Siguldas koncertā izpildīto dziesmu saraksts
"Phoenix" Siguldas koncertā izpildīto dziesmu saraksts Foto: Krista Garanča / TVNET

Siguldā sanākušos klausītājus priecēja gan labi zināmas melodijas ("Lisztomania", "1901", "If I Ever Feel Better"), gan dziesmas no jaunākā albuma, kuru, starp citu, producējis visiem labi zināmā dueta “Daft Punk” dalībnieks Tomass Bangelters.

Grūti izcelt vienu, taču īpašs šķita mirklis, kad, saulei rietot, tika...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp