EKSKLUZĪVI KLIK ⟩ "Šodien ir aizsprosts, rīt var notikt kodolsprādziens": Hersona pēc Kahovkas dambja uzspridzināšanas

Jānis Vingris
, TVNET žurnālists, režisors
CopyLinkedIn Draugiem X
Plūdi Hersonā
Plūdi Hersonā Foto: Ekrānšāviņš

Hersonietis Igors, par kura dzīvi kara nomocītajā pilsētā vēstījām februāra beigās, šodien TVNET tiešsaistes žurnālam KLIK atklāj pilsētā notiekošo pēc Kahovkas hidroelektrostacijas uzspridzināšanas.

Par dambja un Kahovkas hidroelektrostacijas uzspridzināšanu uzzināju šodien plkst. 6:45, kad pamodos un telefonā izlasīju ziņu no draudzenes. Viņa agri ceļas, lai pastaigātos ar suni, un pussešos no rīta bija uzrakstījusi man īsziņu. No tiem, ar kuriem esmu runājis, gandrīz visi par sprādzienu uzzināja no Telegram. Vai no rīta ziņas par sprādzienu jau bija televīzijā, es nezinu, jo neskatos televīziju. Bet zinu, ka ar televīziju šeit ir problēmas, jo krievi atkāpšanās laikā uzspridzināja mūsu televīzijas torni.

Šovakar ūdens turpina ieplūst pilsētā. Turpinās Hersonas piekrastes rajonu applūšana. Korabelā (Корабел) jeb Salas mikrorajonā ir sākusies daudzstāvu māju applūšana. Tur glābšanas dienesti jau no agra rīta sāka iedzīvotāju brīvprātīgu evakuāciju, taču ne visi izbrauca. Daļa, kas dzīvo daudzstāvu mājās, palika tur, cerot, ka ūdens nepacelsies augstu un plūdi ilgi neturpināsies. Bet ūdens līmenis ir augsts. Kopumā situācija pilsētā ir mierīga, panikas nav, glābšanas dienesti strādā, policija strādā, patrulēšana notiek, un tiek veikti nepieciešamie pasākumi, lai novērstu iespējamo marodierismu. Pastāvēja bažas, ka varētu applūst sūkņi, kas apgādā pilsētu ar ūdeni, tāpēc no rīta bija palielināts pieprasījums pēc ūdens. Pašlaik visa pilsēta, izņemot Salu, tiek apgādāta ar ūdeni, elektrību un gāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu