Pasaulē demokrātija iet mazumā, vienlaikus pieaug autoritārisms. Kādus soļus sper ES, lai aizsargātu demokrātiju un tās vērtības? Vai Ukraina NATO samita laikā Viļņā saņems aicinājumu pievienoties aliansei? Kādam mūsdienu mainīgajā pasaulē ir jābūt Latvijas Valsts prezidentam un vai Edgars Rinkēvičs ir īstais cilvēks īstajā laikā? Uz šiem un citiem jautājumiem portāla TVNET tiešsaistes žurnāls KLIK meklēja atbildes tikšanās laikā ar Eiropas Parlamenta deputāti Sandru Kalnieti.

"Ukrainai drošības garantijas iedeva Budapeštas memorandā. Drošības garantijas tikai tad ir garantijas, ja tās valstis, kas šīs garantijas sniedz, ir gatavas konflikta gadījumā momentā nosūtīt savus bruņotos spēkus uz valsti, kuras drošību tās ir garantējušas. Un es kaut kā neticu, ka tie, kas par to runā, spēs to darīt."

"Nosūtīt karavīrus - tas nav demokrātijā viegls jautājums, jo tā ir ļoti liela atbildība tāpēc, ka ne visi karavīri atgriežas. Tie ir arī milzu izdevumi, tāpēc tas, ko dara ES un NATO valstis, Ukrainai palīdzot uzvarēt, ir ļoti nozīmīgs process," rezumē Kalniete.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X