Vienīgā Latvijas Republikas cerība uzlabot tautsaimniecības attīstību no valsts puses

Viedokļraksts un karikatūra
Romans Vitkovskis
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Romana Vitkovska karikatūra.

Latvijas Reformu biedrība (LRB) ilgāku laiku pētīja un apkopoja Latvijas iedzīvotāju un Latvijā strādājošu uzņēmumu viedokļus par valsts finanšu situāciju Latvijā, tās administrēšanu un saistību ar tautsaimniecības attīstību. LRB nonāca pie visnotaļ būtiskiem secinājumiem.

  • Valsts finanses, sākot no nodokļiem, budžeta un valsts kapitālsabiedrību darbības tiek administrētas neiedomājami samudžināti, nepārskatāmi un maldinoši.
  • Iedzīvotājiem un uzņēmumiem ir jāvadās no haotiski uzbūvētiem likumiem un citiem normatīviem aktiem, kā arī jārēķinās ar neparedzamiem FID, VID un citu finanšu administrēšanai piederīgu organizāciju darbību.
  • Finanšu ministrija it kā vada visu finanšu administrāciju, bet tās pārraudzībā esošās organizācijas bieži rīkojas atsevišķi.
  • Visus minētos samudžinātos, pārlieku sarežģītos un neizlasāmos likumus un citus normatīvos aktus ir izstrādājušas finanšu administrēšanas iestādes pēc Latvijas politiķu pasūtījuma.

LRB ir secinājusi, ka valsts finanšu sistēmas administrēšana ir steidzami reformējama kopumā un uzreiz. Par to signalizē Latvijas valsts finanšu administrācijas nespēja administrēt no ES piešķirtā atveseļošanās fonda līdzekļu izmantošanu, kas radīs nopietnu tautsaimniecības bremzēšanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu