Artis Ābols ir viens no speciālistiem, kurš vislabāk pārzina Latvijas hokeja virtuvi. Viņš pielika savu roku Latvijai vēsturiski visveiksmīgākajā pasaules čempionātā, sekmējot nacionālās komandas bronzas medaļu izcīnīšanu 2023. gadā. Kā tas notika un kāpēc tieši šogad?

Rīgā un arī Tamperē savu lomu nospēlēja sestais spēlētājs.

Lai arī kopš 28. maija pagājis jau kāds laiciņš, apziņa, ka izcīnītas pasaules čempionāta godalgas, ne visiem ir atnākusi. Visticamāk, kādu laiciņu arī neatnāks.

"Vismaz hokeja sabiedrībai un tiem, kuriem paveicās, mani ieskaitot, būt tur klāt - piedalīties tajā visā - apziņa atnāks kaut kad vēlāk. Pagājušajā nedēļā mājās pļāvu zāli un pats sev teicu: "Stādies priekšā, bronzas medaļa pasaules hokeja čempionātā!" Tad likās, ka kāds blakus runā. Un liekas, ka tas viss tā kā norimst, ir bijušas gan intervijas, gan daudzas tikšanās ar līdzjutējiem Mārupē un Engurē, kur cilvēki speciāli nāca, lai satiktu mūs, nofotografētos un palūgtu autogrāfu. Cilvēki kaut ko prasa, un gribi negribi, bet nedaudz jāparunā, un tad tās emocijas uzjundās no jauna. Nākot uz šejieni, likās, ka esmu pieradis, bet, kad sāc runāt un tikko ir pirmais jautājums, viss atgriežas," sarunā ar TVNET sacīja Ābols.

Runājot par to, kāpēc medaļas tika izcīnītas tieši šogad, Ābolam zelta formulas nav, tas ir daudzu apstākļu sakritības kopums. Veiksmīgi salikušies visi puzles gabaliņi. Pirmais treneris, kurš  Latvijas izlasē sācis runāt par augstiem mērķiem,  bija iepriekšējais komandas vadītājs Bobs Hārtlijs. Tieši viņš Latvijas valstsvienības kontekstā minējis vārdu medaļas...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp