Dzīves īsums un neparedzamība - tāds salikums varētu kalpot par devīzi grupas “Foo Fighters” albumam “But Here We Are”, pirmajam pilna apjoma studijas ierakstam, kas veikts pēc diviem piedzīvotajiem zaudējumiem, kuri apvienības līderi Deivu Grolu piemeklēja aizvadītajā gadā. Grupas ilggadējais bundzinieks Teilors Hokinss nomira, kad grupa pagājušā gada martā devās turnejā pa Dienvidameriku. Savukārt Grola māte Virdžīnija Hanlona Grola devās mūžībā 2022. gada vasarā, 84 gadu vecumā.

Pagājušā gada 26. martā grupas “Twitter” profilā bija lasāms skaudrs vēstījums: ““Foo Fighters” ģimene jūtas izpostīta – esam traģiski zaudējuši mūsu mīļoto Teiloru Hokinsu. Viņa mūzikas gars un lipīgie smiekli mūžam dzīvos kopā ar mums visiem. Sirdī esam kopā ar viņa sievu, bērniem un ģimeni, un šajā neiedomājami grūtajā laikā mēs lūdzam ievērot visaugstāko iespējamo privātumu attiecībā uz viņiem.”

Piektdienas, 25. marta vakarā Kolumbijas galvaspilsētas Bogotas Neatliekamās palīdzības dienests saņēma ziņojumu par pacientu ar sāpēm krūtīs viesnīcā pilsētas ziemeļos. Uz notikuma vietu tika nosūtīta ātrā palīdzība, tika piesaistīts arī privātārsts, taču mēģinājumi reanimēt Hokinsu bija nesekmīgi.

Grupas fane Bogotas pilsētā uzstādītajā piemiņas vietā Teiloram Hokinsam, 2022. gada marts
Grupas fane Bogotas pilsētā uzstādītajā piemiņas vietā Teiloram Hokinsam, 2022. gada marts Foto: SCANPIX

Ģenerālprokurora ziņojumā pāris dienas vēlāk tika teikts, ka 50 gadus vecā mūziķa ķermenī kopā ar THC (tetrahidrokanabinolu – galveno kaņepju augu psihoaktīvo vielu) konstatēta antidepresantu, benzodiazepīnu un opioīdu klātbūtne; kopumā Hokinss bija apgādājies ar aptuveni 10 dažādām narkotiskajām vielām. Viens no lielākajiem Kolumbijas žurnāliem “Semana”, iesniedzoties sensācijas mednieku līmenī, vēstīja, ka vārdā nenosaukti varas iestāžu pārstāvji žurnālistiem norādījuši, ka viena no narkotiku kokteiļa sastāvdaļām esot bijusi heroīns un ka mūziķim esot konstatēta palielināta sirds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp