2018. gada 21. februārī Līga Skromane ar māsu Ilzi devās uz Keralas štatu Indijā, lai apmeklētu nodarbības Dharmas ajurvēdas un dziedniecības centrā. Brauciens izrādījās liktenīgs. 14. martā Līga pazuda. Viņas ķermenis tika atrasts 20. aprīlī. Sakropļots, bet galva - atdalīta. Pērn decembrī tiesa Indijā lēma, ka latvietes izvarošanā un noslepkavošanā vainīgi ir divi vietējie vīrieši. Abiem piesprieda mūža ieslodzījumu. Tomēr Līgas dzīvesbiedrs Endrū Džordans ir pārliecināts, ka sodītie Līgas nāvē nav vainīgi.

Līga devās uz Indiju, jo bija piedzīvojusi psiholoģisku sabrukumu pēc ajavaskas [psihotrops dzēriens, ko parasti izgatavo no kādas liānas, sajaucot to ar dažādiem citiem augiem] ceremonijas. Viņa bija mēģinājusi atņemt sev dzīvību un dzīvoja konstantā trauksmē. Līgas māsa Ilze viņu aizveda uz Indiju, jo zināja kādu vietu, kur Līgai varētu palīdzēt. 

Līga pēdējo reizi bija redzēta izejam no no ajūrvēdas centra Pothenkodes ciematā, kad viņa devās nopirkt cigaretes. 40 dienas vēlāk sievietes sakropļoto līķi bez galvas atrada divi zvejnieki mangrovju mežā pie upes Keralas štatā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp